Om vår verksamhet

Flicka med julklapp

Carola Karlsson

"Jag vill hjälpa alla människor som har det svårt"

Carolas Hjälpande Hand

Carola Karlsson växte upp med en alkoholiserad förälder. Som barn såg hon fram emot julen hela året men varje gång blev hon besviken på att hon aldrig fick uppleva den där magiska känslan vid jul. Nu hjälper hon barnfamiljer som har det svårt.

Hur det känns att fira jul utan vare sig julklappar eller julmat i kylen det vet hon precis hur det är. Carola brinner för att hjälpa folk som har det tufft och i oktober 2019 startade hon upp tomteverkstaden för första gången.

Hon skapade gruppen ”Carolas Hjälpande Hand” på Facebook och startade en julinsamling för att kunna hjälpa barnfamiljer att få uppleva de där magiska känslorna som hon själv gick miste om i sin barndom.

”Kan jag bara hjälpa ett barn genom denna grupp så har jag uppnått mitt syfte med denna grupp”, skrev Carola när hon startade gruppen. Idag har gruppen hjälpt många barn att få känna den där magiska julkänslan.

Julen betyder oroligt mycket för Carola då hon är uppvuxen med en mamma som är alkoholist. Hela året såg jag fram emot julen och varje gång blev jag så besviken. En jul tillbringade jag på ett behandlingshem i Uppsala tillsammans med andra maskrosbarn, som vi så fint kallas.

Idag har jag ingen kontakt med min mamma sista gången vi träffades var för närmare tjugo år sedan. Idag är hon hemlös och befinner sig någonstans i Stockholm.

Carola är idag stolt över sin barndom. Det är den som har format henne till den personen hon är idag. Carola vill hjälpa alla människor som har det svårt. Att göra det själv är svårt men med din hjälp så kanske vi kan hjälpas åt att hjälpa några barn att få en fin jul.

Det finns många barn som inte får uppleva den där magiska känslan kvällen innan julafton. Barn som inte får några julklappar för att pengarna inte räcker till. Barn som måste ljuga i skolan om vad de fick av tomten i julklapp när jullovet är slut. Carola vet hur det är. Hon var själv ett barn som varje år ljög om vad hon fått av tomten i julklapp.

Tillsammans kan vi förgylla julen för så många som möjligt!

Carolas Hjälpande Hand är sedan hösten 2021 en ideell förening som förutom tomteverkstaden arbetar med personligt stöd till familjer som har det svårt. Det går även att få hjälp med födelsedagar, matkassar, kläder och möbler.

Uppmärksamhet i media

Ett axplock av det vi kan hjälpa till med!

Julklappar

Födelsedagar

Matkassar

Kläder & möbler

Personligt stöd

ditt bidrag gör skillnad

År 2021 spred vi magi då 115 barnfamiljer fick hjälp med julklappar och julmat